Onderstaand artikel is overgenomen uit de nieuwsbrief van HeartMath Benelux van februari 2009     
     
  HeartMath in de Ereklasse Tafeltennis  
  In het najaar heeft Wibo van Gennip (gelicenseerd HeartMath coach en groepstrainer; zie ook www.wibovangennip.nl) een op topsport toegesneden HeartMath training gegeven aan een tiental toppers van de Leidse tafeltennisvereniging Scylla.   
  Hieronder volgt een reactie van een van de spelers en van de trainer(s).  
     
     
  Olivier Altenburg ( 17 jaar, no. 1 op de ranglijst jeugd)
Bij tafeltennis is het vaak heel spannend. Je staat bijvoorbeeld 10-9 achter in de beslissende game. Je moet hem winnen anders verlies je de wedstrijd. Op dit soort momenten spelen er veel dingen in je hoofd. Door deze methode toe te passen kan je helder blijven denken en waarnemen. Als ik merk dat ik me niet echt coherent voel (ofwel te gespannen/gestresst) dan haal ik tweemaal diep door mijn hart adem en denk ik aan een top-wedstrijd die ik in het verleden heb gespeeld waarbij ik echt in een flow zat. Ik krijg hierdoor zelfvertrouwen en maak meestal het volgende punt. Het is geen garantie voor het punt, maar ik maak hem wel veel vaker dan vroeger. Voor mij wordt deze methode een enorme leidraad in de verdere ontwikkeling van mijn carrière.
 
     
     
     
  De trainers: Gerard Bakker sr en jr (50 resp. 30 voudig international )
Had in onze tijd maar zo iets bestaan !! Wie op het beslissende moment zijn emoties onder controle heeft, die wint de wedstrijd. Maar hoe train je daarop? Dat was tot nu toe onze grote vraag! Het mentale aspect (mental training) staat nu op de agenda en door de HeartMath methode kunnen we daar nu zeer gericht op trainen en ons zeer sterk in verbeteren. En niet onbelangrijk: ook privé profiteren ze hier enorm van. Onze filosofie is sowieso dat je het beste speelt als je uit je hart, dwz met passie speelt. HeartMath heeft hier handen en voeten aan gegeven. We gaan het vanaf de basis ook bij de jongere jeugd toepassen. Zodat het een vanzelfsprekend en integraal onderdeel wordt van het optimaal trainen en presteren.Algemene conclusie: heel concreet en heel toepasbaar. Dit gaat het verschil maken! En m.b.t. de HeartMath-trainer: Het enthousiasme en vakmanschap van Wibo van Gennip (zelf ex ereklasser) heeft zeer aanstekelijk gewerkt. Dit is niet alleen voor (top)sporters interessant, maar sterk aan te bevelen voor iedereen !!